Laserpeel met fractional laser Er:Yag

Wat is de Laserpeel met fractional laser Er:Yag?

De laserpeel van Fotona® wordt uitgevoerd met de Erbium YAG laser (2940nm). Deze gefractioneerde golflengte van laser gaat een reactie aan met water in de huid. Gefractioneerd betekent dat de laserstraal wordt opgesplitst in vele kleine laserstralen. Hierdoor ontstaan er microkanaaltjes in de huid, die een proces van gecontroleerde wondgenezing in gang zetten. Hierdoor wordt collageenaanmaak gestimuleerd, verstevigen de elastinevezels in de huid en verbetert de doorbloeding. Deze behandeling duurt niet lang en heeft een korte hersteltijd.

Waarbij kan de Laserpeel behandeling goed helpen?

De behandeling is geschikt bij:
– Restplekjes na acne
– Oppervlakkige pigmentvlekjes
– Grove poriën en een onregelmatige huidstructuur
– Een doffe of vermoeide huid

Zo ziet een Laserpeel behandeling eruit

De huid wordt eerst goed gereinigd. Afhankelijk de huidconditie en het beoogde doel kan de huidtherapeut zowel met hele korte pulsen als wat langere pulsen werken, in meerdere banen gelijkmatig over het huidoppervlak. Dit heeft een effect op de diepte en de reactie in de huid. De cellen worden verwarmd en op een gecontroleerde manier verdampt. Deze thermische reactie zorgt voor de aanmaak van collageen en conditieverbetering van het huidweefsel. Het voelt warm, maar is niet pijnlijk.

Na de behandeling

Direct na de behandeling is de huid rood en voelt warm aan. Dit gevoel blijft de dag van de behandeling aanwezig. De dag na de behandeling is het warme gevoel al bijna verdwenen en gaat de huid langzaam wat strakker aanvoelen. Op dag 2-4 kan er schilfering ontstaan. Doordat dit kleine, gelijkmatig verdeelde schilfers zijn, trekt dit ook snel weer weg. Wij geven je graag advies over een passende crème om je huid zoveel mogelijk comfort te geven. Het resultaat op dag 5 is een fris uitziende huid met een mooie glow.

Wordt een Laserpeel behandeling vergoed?

In geval van acnelittekens kan de Laserpeel Er:Yag behandeling vergoed worden door de zorgverzekering. Bekijk hier onze prijzen voor de Fotona behandelingen.

Lees hier ook de blog voor meer informatie.

Smooth eye