Acnebehandeling

Wat is acne?

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem. Onder acne vallen rode pukkels, puistjes en mee-eters in de huid. Acne wordt vaak veroorzaakt door overmatige uitscheiding van hormonen of hormonale schommelingen in je lichaam, waar de talgklieren op reageren. Ook erfelijke aanleg kan een rol spelen. Door acne wordt de hoornlaag van je huid vaak dikker, waardoor de talgklier verstopt raakt en bacteriën een rol spelen.

Zo ziet een acnebehandeling eruit

We geven je huid een intensieve dieptereiniging. Verstopte talgklieren worden voorzichtig en effectief gereinigd. Je huid herstelt zo sneller en littekens door puistjes en ontstekingen worden voorkomen.

Voorafgaand aan de behandeling kun je je huid thuis alvast voorbereiden met speciale zuren voor thuisgebruik. Daarmee verlaag je de zuurgraad van je huid (exfoliant). Dit stimuleert het vernieuwen van de huid. En pukkels, puistjes en mee-eters ontstaan dan minder snel. Hierdoor is het resultaat van de behandeling beter.

Voor nog beter resultaat adviseren we opperhuid-verdunnende behandelingen zoals peelings. Deze verbeteren de doorbloeding en conditie van je huid. Daardoor kan talg zich minder makkelijk ophopen. Ook kunnen we met je meekijken naar je hormonale situatie en voedingsgewoonten, om zowel van binnenuit als van de buitenkant te werken aan het beste resultaat. 

Na de behandeling

Na de behandeling is je huid vaak een beetje rood, vlekkerig en gevoelig. De huidtherapeut vertelt hoe je jouw huid kunt verzorgen na de behandeling. Bij voldoende verbetering kan ook microdermabrasie of microneedling ingezet worden om ontstane littekens van acne te verminderen.

Wordt een acnebehandeling vergoed?

Acnebehandelingen worden vaak vergoed door je aanvullende zorgverzekering. Bekijk hier onze prijzen voor acnebehandelingen.

Acne Papulopustulosa
[maak-afspraak]

Afspraak maken.

Wij nemen graag tijd voor je.

Afspraak maken.

Wij nemen graag tijd voor je.


[maak-afspraak-old]

Wil jij ook lekkerder in je vel?

Ontvang onze nieuwsbrief vol
handige tips voor thuis.

ZOMERACTIE VAN START!

LASERONTHAREN

25% KORTING

1 juni - 1 september

Lekkerder in je vel?

Ontvang onze nieuwsbrief vol
handige tips voor thuis.