Couperoselaser

Wat is couperose?

Couperose is een huidaandoening waarbij je zichtbare gesprongen bloedvaatjes (ook wel teleangiëctastieën) hebt in het gezicht, op de decolleté of op de bovenarmen.

Voor de behandeling

Je huid mag voor de behandeling niet zongebruind zijn. Eventueel aanwezig pigment in de huid (bruining van de huid) door zonlicht, kan namelijk zorgen voor reflectie en absorptie van het laserlicht. Hierdoor kunnen korstjes op de huid ontstaan en heeft de behandeling niet het gewenste effect.

Zo ziet een couperosebehandeling eruit

We behandelen couperose met een laser. De golflengte van de laser is gericht op de rode bloedkleurstof ‘oxyhemoglobine’. Wanneer de laserstraal deze stof raakt, wordt dit in een fractie van een seconde omgezet in warmte. Het vaatje trekt hierdoor samen, wordt van binnenuit ‘gecoaguleerd’ en vervolgens door het lichaam zelf opgeruimd.

Na de behandeling

Na een laserbehandeling is de huid wat rood en soms iets gezwollen. Deze reactie duurt enkele uren tot dagen, afhankelijk van de locatie en uitgebreidheid van de behandeling. De huidtherapeut vertelt van tevoren en direct na de behandeling precies wat je kunt verwachten en hoe je je huid kunt verzorgen.

Wordt een couperosebehandeling vergoed?

Couperosebehandelingen worden soms vergoed door je aanvullende zorgverzekering. Bekijk hier onze prijzen voor couperose laserbehandelingen.

Couperose
Voor behandeling
Na behandeling