MeLine pigmentbehandeling

Wat is een Meline behandeling?

Veel mensen hebben last van donkere vlekken op de huid (hyperpigmentatie). Dit wordt vaak veroorzaakt door zon in combinatie met hormonen, erfelijke factoren of huidtrauma. Met de MeLine behandeling kunnen we het pigment tot zo’n 80% verminderen. Ook de algehele huidconditie verbetert waardoor rimpels, fijne lijntjes en imperfecties minder zichtbaar worden. De behandeling is geschikt voor alle huidtypen en voor elke vorm van pigment.

Welke soorten pigment zijn er?

Er zijn verschillende soorten pigment. Post-inflammatoire hyperpigmentatie kenmerkt zich door kleine, donkere vlekjes na ontstekingen aan de huid. Pigment kan ook ontstaan door krassen en wonden. Bij vrouwen met een zwangerschapsmasker (melasma) is het pigment meer verdeeld. De vlekjes komen vooral voor op de wangen, bovenlip en kin en het voorhoofd. Ouderdomsvlekken (lentigo solaris) zijn scherp begrensde pigmentvlekken van enkele millimeters tot centimeters.

Zo ziet een MeLine pigmentbehandeling eruit

MeLine bestaat uit een kuur van vier tot zes behandelingen, eens per zes tot acht weken. Voordat we starten met de behandeling bespreken we het behandelplan. Het voordeel van de MeLine behandeling is dat het overtollig pigment verwijdert én de (dieper gelegen) oorzaak van het te veel aan pigment in de cellen helpt voorkomen. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat je de thuisproducten van MeLine aanschaft.

De eerste behandeling

De eerste behandeling is een MeLine-peeling behandeling. De actieve werkstoffen in de peeling verstoren het proces van pigmentaanmaak versnellen de afstoot van gepigmenteerde cellen. Na deze behandeling gaat het thuisprotocol van start. Deze geven een goede nazorg en versnellen het proces.

De tweede behandeling

De tweede behandeling is een MeLine microneedling ID behandeling voor het diepliggende pigment. De combinatie van microneedling en een ampul met actieve ingrediënten verstoort de aanmaak van het pigment. Het bestaande (diepere) pigment wordt hierdoor naar boven gehaald en kan makkelijker behandeld worden.

De derde behandeling

De derde behandeling is opnieuw een MeLine-peeling behandeling. Ditmaal blijft de peeling langer op de huid. Door de vorige behandeling zullen de ingrediënten extra effectief in de huid penetreren.

De vierde behandeling

Afhankelijk van het resultaat na de derde behandeling en de ernst van het pigment, kunnen er meerdere behandelingen nodig zijn. We kunnen de behandelingen herhalen tot het gewenste resultaat is bereikt. Je huidtherapeut zal dit met je overleggen.

Na de behandeling

Na de behandelingen kan de huid gaan schilferen en vervellen. Dit duurt gemiddeld vijf dagen. In sommige gevallen kleurt het pigment eerst donkerder. Tijdens de gehele behandelperiode raden we je aan om zon te vermijden en adviseren we te smeren met zonnefactor dertig of vijftig.

Thuisbehandeling

De thuisbehandeling bestaat uit dag- en nachtverzorging en kalmerende producten die je minimaal 12 maanden moet gebruiken. Zo voorkom je dat je huid opnieuw pigment aanmaakt. Door ingrediënten zoals antioxidanten, zuren, verhelderende stoffen en pigmentremmers optimaliseren we het effect van je behandeling zo lang mogelijk.

Klik hier voor de MeLine actie vanaf 1 maart 2023.

Wordt een MeLine pigmentbehandeling vergoed?

MeLine pigmentbehandelingen worden soms vergoed door je aanvullende verzekering. De producten worden niet vergoed. Bekijk hier onze prijzen voor MeLine pigmentbehandelingen.

Meline
Voor behandeling
Na behandeling