Laser bij beenvaatjes

Wat zijn beenvaatjes?

Beenvaatjes zijn kleine, blauwpaarse vaatjes die behandeld kunnen worden. Ze ontstaan vaak spontaan, door vaatwandverslapping. Beenvaatjes kunnen ook veroorzaakt worden door dieperliggende spataderen. Beenvaatjes worden ook wel ‘besenreisen’ of ‘berkentakjes’ genoemd.

Voor de behandeling

Je huid mag voor de behandeling niet zongebruind zijn. Eventueel aanwezig pigment in de huid (bruining van de huid) door zonlicht, kan namelijk zorgen voor reflectie en absorptie van het laserlicht. Hierdoor kunnen korstjes op de huid ontstaan, en heeft de behandeling niet het gewenste effect.

Zo ziet een beenvaatjes-behandeling eruit

We behandelen de oppervlakkige en goed zichtbare beenvaatjes met een laser. Met de laserstraal absorberen we de rode bloedkleurstof ‘oxyhemoglobine’ op een diep niveau. Wanneer de laserstraal deze stof raakt, wordt dit in een fractie van een seconde omgezet in warmte. Het vaatje trekt hierdoor samen, wordt van binnenuit ‘gecoaguleerd’ en vervolgens door het lichaam zelf opgeruimd.

Na de behandeling

Na een laserbehandeling is de huid wat rood en soms iets gezwollen. Deze reactie duurt enkele uren tot dagen, afhankelijk van de uitgebreidheid van de behandeling. De huidtherapeut vertelt van tevoren en direct na de behandeling precies wat je kunt verwachten en hoe je je huid kunt behandelen. Zorg dat je compressiekousen hebt (drukklasse 1 of 2) en draag deze gelijk na de behandeling voor het beste resultaat. Tegen een gereduceerd tarief kun je drukklasse 1 steunkousen aanschaffen bij Triaderm.

Wordt het laseren van beenvaatjes vergoed?

Het laseren van beenvaatjes wordt niet vergoed door je zorgverzekering. Bekijk hier onze prijzen voor beenvaatjes laserbehandelingen.

Beenvaatjes met ND Yag laser
Voor behandeling
Na behandeling
[maak-afspraak]

Afspraak maken.

Wij nemen graag tijd voor je.

Afspraak maken.

Wij nemen graag tijd voor je.


[maak-afspraak-old]

Wil jij ook lekkerder in je vel?

Ontvang onze nieuwsbrief vol
handige tips voor thuis.

ZOMERACTIE VAN START!

LASERONTHAREN

25% KORTING

1 juni - 1 september

Lekkerder in je vel?

Ontvang onze nieuwsbrief vol
handige tips voor thuis.