Pigmentlaser

Wat zijn pigmentvlekjes?

Pigmentvlekjes zijn ophopingen van pigment in de huid. De kleur van de vlekjes kan licht of donker zijn en je kunt ze overal op je lichaam tegenkomen. Ouderdomsvlekjes en een zwangerschapsmasker vallen ook onder pigmentvlekken.

Voor de behandeling

Je huid mag voor de behandeling niet zongebruind zijn. Eventueel aanwezig pigment in de huid (bruining van de huid) door zonlicht, kan namelijk zorgen voor reflectie en absorptie van het laserlicht. Hierdoor heeft de behandeling niet het gewenste effect.

Zo ziet een pigmentbehandeling eruit

We behandelen verschillende soorten pigmentvlekjes met een laser. Daarmee absorberen en vernietigen we de kleurstof in het pigment (melanine).
Sommige pigmentvlekken zoals zwangerschapsmasker (melasma) of post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) kunnen we beter behandelen met andere methoden dan laser. Hiervoor adviseren wij de MeLine pigmentbehandeling.

Na de behandeling

Na een laserbehandeling is de huid wat rood en licht gezwollen. Je ziet een oppervlakkig korstje ontstaan op de plek van de pigmentvlek. Deze reactie duurt enkele uren tot dagen, afhankelijk van de uitgebreidheid van de behandeling. De huidtherapeut vertelt van tevoren en direct na de behandeling precies wat je kunt verwachten en hoe je je huid kunt verzorgen.

Klik hier voor de pigmentbehandelingen actie vanaf 1 maart 2023.

Wordt een pigmentbehandeling vergoed?

Pigmentbehandelingen worden soms vergoed door je aanvullende zorgverzekering. Bekijk hier onze prijzen voor pigment laserbehandelingen.

Pigmentlaser

Afspraak maken.

Wij nemen graag tijd voor je.


[maak-afspraak-old]

Wil jij ook lekkerder in je vel?

Ontvang onze nieuwsbrief vol
handige tips voor thuis.

ZOMERACTIE VAN START!

LASERONTHAREN

25% KORTING

1 juni - 1 september

Lekkerder in je vel?

Ontvang onze nieuwsbrief vol
handige tips voor thuis.