Laserontharen

Wat is laserontharing?

Met laserontharing kun je donkergekleurde haartjes veilig verwijderen en blijvende haarreductie realiseren. Laserontharing werkt bij zowel lichte als donkere huidtypes en op zowel het lichaam als op het gezicht. Er zijn vijf tot tien behandelingen nodig. Soms zijn er op termijn enkele herhaalbehandelingen nodig om het behaalde resultaat vast te houden. Ook voor mannen is laserontharing geschikt. Bijvoorbeeld bij beharing op de rug of jukbenen.

Voor de behandeling

Je huid mag voor de behandeling niet zongebruind zijn. Eventueel aanwezig pigment in de huid (bruining van de huid) door zonlicht, kan namelijk zorgen voor reflectie en absorptie van het laserlicht. Hierdoor kunnen korstjes op de huid ontstaan, en heeft de behandeling niet het gewenste effect. Ook mogen er voorafgaand aan de behandeling geen ontharingsmethodes gebruikt zijn, zoals harsen of epileren.

Zo ziet een laserontharingsbehandeling eruit

Bij Triaderm gebruiken we de allernieuwste en zeer krachtige Alexandrite en ND:Yag lasers. Daarmee kunnen we ook de diepliggende haarzakjes aanpakken. De behandeling werkt goed voor lichtbruine tot donkere haartjes. Er zit dan pigment (kleurstof) in de haartjes. Het pigment kan de laserstraal absorberen, waarna deze wordt omgezet in warmte. Het haartje verschroeit waardoor de haarwortel niet meer kan functioneren.

Niet alle haartjes kunnen in één behandeling verwijderd worden. Dat komt omdat haren zich in drie fases kunnen bevinden: de groeifase, rustfase of uitvalfase. Wanneer een haartje uitvalt en niet meer in de wortel vastzit, kan de laser niet doordringen tot de wortel. Dit haartje wordt dan bij de volgende behandeling aangepakt. Om die reden zit er steeds zes tot acht weken tussen de behandelingen.

Na de behandeling

Na een laserbehandeling is de huid wat rood. Deze reactie verdwijnt vaak snel, afhankelijk van de locatie en uitgebreidheid van de behandeling. De huidtherapeut vertelt van tevoren en direct na de behandeling precies wat je kunt verwachten en hoe je je huid kunt behandelen.

Wordt laserontharing vergoed?

Laserontharing kan vergoed worden vanuit je aanvullende zorgverzekering. Bekijk hier onze prijzen voor laserbehandelingen.

Laserontharen bovenlip
[maak-afspraak]

Afspraak maken.

Wij nemen graag tijd voor je.

Afspraak maken.

Wij nemen graag tijd voor je.


[maak-afspraak-old]

Wil jij ook lekkerder in je vel?

Ontvang onze nieuwsbrief vol
handige tips voor thuis.

ZOMERACTIE VAN START!

LASERONTHAREN

25% KORTING

1 juni - 1 september

Lekkerder in je vel?

Ontvang onze nieuwsbrief vol
handige tips voor thuis.