Hoe verzorg ik mijn huid na te veel zon?

, ,

Op het moment zelf voelde alles nog goed, maar die laatste uurtjes bleken toch meer impact te hebben dan gedacht. Zonder dat je je er bewust van was, heb je toch teveel zon op je huid gehad. Dat is niet fijn! Op zo’n moment is het super belangrijk om je huid goed te verzorgen.

Hoe verzorg ik mijn huid na te veel zon?

Je kunt starten met het afkoelen van je huid, neem hiervoor een koel -niet té koud- kompres of washandje en laat dit lekker even liggen op je huid. Vervolgens is het belangrijk om je huid te kalmeren en te hydrateren. Kies voor een milde, hydraterende crème of bodylotion. De meeste aftersun producten bevatten uitdrogende alcohol en parfum, waardoor dit niet het gewenste effect gaat hebben. Ingrediënten die jouw huid extra hydrateren zijn bijvoorbeeld hyaluronzuur en vitamine C. Vitamine C hydrateert, kalmeert, voedt en stimuleert de aanmaak van collageen en kan je huid bij uitstek ondersteunen in een periode van herstel.

Kalmerend masker

Om je huid echt een boost te geven, kun je kiezen voor het C-Infusion Mask van Dermaquest. Dit masker gebruik je als een nachtcrème. Het bevat een zeer rijke mix van ingrediënten en is geschikt voor alle huidtypes. Het resultaat van dit masker:

✓ Kalmerende werking

✓ Verbetert de vochtbalans

✓ Vervaagt fijne lijntjes en rimpels

✓ Verlicht oneffenheden van pigmentatie

✓ Maakt de huid steviger en sterker

✓ Neutraliseert vrije radicaalvorming door krachtige antioxidanten

Hoe gebruik je dit masker:

Breng na het reinigen het masker aan met de vingertoppen. Je kunt het masker laten inwerken (10-15 minuten met een wat dikkere laag) maar je kunt het masker ook als crème aanbrengen voor het slapen gaan en de volgende dag pas afspoelen met water. Zo kunnen de actieve en verzorgende ingrediënten de hele nacht hun werk doen! Je mag het masker zo vaak als nodig gebruiken.

Werking van de ingrediënten

10% Gestabiliseerde vitamine C – Antioxidant die de collageenproductie stimuleert en beschermt tegen schade door vrije radicalen en daarbij de huid verheldert.

Alpha Lipoic Acid – Krachtige antioxidant. Bestrijdt vrije radicalen binnen en buiten de huidcellen, verzacht ontstekingen en verbetert de huidstructuur.

Actifirm Complex – Verstevigd de huid en vermindert fijne lijntjes en rimpels.

Co-enzym Q10 – Versterkt en ondersteunt de structuur van de huid