Krijg ik voldoende voedingsstoffen binnen?

Over voeding, voedingsstoffen en supplementen wordt veel gezegd en geschreven. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Er bestaan zoveel verschillende soorten supplementen, welke zijn goed? En heb ik ze eigenlijk wel nodig? In deze blog vertellen we je hier meer over!

Wat zijn antioxidanten?

Antioxidanten is eigenlijk de verzamelnaam voor de groep van vitamines, spoorelementen zoals zink en seleen en bioactieve stoffen zoals flavonoïden. Of je nu antioxidanten via voedsel binnenkrijgt of op je huid aanbrengt, ze zijn essentieel voor je gezondheid. Antioxidanten beperken de schade die door vrije radicalen wordt veroorzaakt. Vrije radicalen zijn agressieve zuurstofmoleculen die voor versnelde afbraak zorgen, bijvoorbeeld door de zon, vervuiling en zelfs door de lucht die we inademen. Onderzoek toont overtuigend aan dat alle huidtypen baat hebben bij het gebruik van antioxidanten.

Hoe kan ik schade door vrije radicalen vertragen?

Schade door vrije radicalen speelt een rol bij kanker, huidveroudering, ziekte en de veroudering van de huid. Het gebruik van antioxidanten is een van de belangrijkste manieren om de invloed van schade door vrije radicalen te vertragen. In het geval van onze huid betekent schade door vrije radicalen dat collageen wordt afgebroken en dat vitale functies van de huid beschadigd raken. Een goed huidverzorgingsproduct, of dat nu een vloeistof, gel, serum, lotion of crème is, moet een goede combinatie van stabiele antioxidanten bevatten om schade door vrije radicalen te beperken zodat de huid niet wordt aangetast.

Bij Triaderm weten we goed welke huidverzorgingsproducten op deze manier van nut kunnen zijn voor je huid. Daarnaast kunnen we met het voedingsconsult wat we ontwikkeld hebben hele goede ondersteuning bieden als het gaat over de juiste stoffen binnenkrijgen vanuit voeding. Ook weten we welke supplementen nou echt van nut zijn voor je huid én algehele gezondheid.

Supplementen, heb ik die eigenlijk nodig?

Allereerst zijn we van mening dat we het liefste voedingsstoffen zoveel mogelijk uit onze voeding halen. Hierbij is een gezond, afwisselend voedingspatroon belangrijk waarbij rekening gehouden wordt of de producten vanuit een gezonde bron of bodem komen.
Ongezonde voeding, wat vaak inhoudt sterk bewerkte voeding, kan allerlei triggers geven in het lichaam welke doorwerken tot in de huid en die zich uiten in ontstekingsziekten.
Veel mensen merken dat het niet altijd meevalt om te bedenken wat ‘we vandaag toch weer gaan eten’ en eten wat eenzijdiger. Op deze manier kunnen soms tekorten ontstaan. Veel mensen hebben tekorten zonder dat we hier direct iets van merken. Op den duur kunnen klachten ontstaan als vermoeidheid, slapeloosheid en een verminderde concentratie. Ook kunnen hormonale klachten of huidklachten zich gaan presenteren.

Welke vitamines zou ik dan moeten bij slikken?

Allereerst is vitamine D een hele belangrijke. Gelukkig zijn de dagen al wat meer aan het lengen. Toch is het soms lastig om elke dag voldoende buiten te komen om vitamine D op te nemen. Vitamine D3 draagt bij aan opname van calcium. Daarnaast ondersteunt het een normale werking van het immuunsysteem, een normale werking van de spieren en speelt het een rol in het celdelingsproces. Als tweede zijn Omega-3 vetzuren erg belangrijk. Kies deze op algenbasis om zeker te weten dat het anti oxidatieve effect in orde is; de supplementen die van dierlijke resten worden geproduceerd zijn vaak al behoorlijk geoxideerd (= door vrije radicalen aangetast) op het moment dat ze verwerkt worden.
Omega-3 vetzuren zorgen voor een goede werking van het hart en de hersenen. Zowel vitamine D als omega-vetzuren zijn ook erg belangrijk voor je huid. Uit onderzoek blijkt dat deze supplementen acne zelfs kunnen verminderen.

Welke supplementen zijn goed?

Er zit veel verschil in supplementen. Dat er vitamine B12 op een potje staat, betekent niet altijd dat dit ook doet wat je denkt. Sommige supplementen bevatten veel vulstoffen, bindmiddelen en suikers. Dit beïnvloedt de kwaliteit van een supplement. Bij Triaderm verkopen wij de supplementen waar we voldoende over te weten zijn gekomen en achter kunnen staan. Ook wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke vormen welke goed opgenomen kunnen worden (hoge biologische beschikbaarheid) in het lichaam. Synthetische vormen zijn namelijk niet lichaamseigen en plas je vaak grotendeels weer uit.

Hopelijk hebben we je zo een beetje richting kunnen geven als het gaat over de wereld van voeding, antioxidanten en supplementen. Wees welkom als je ter ondersteuning hierbij gebruik wilt maken van één van onze specifieke voedings- of hormoonconsulten!