Wil jij ook graag af van die storende pigmentvlekjes?

Vaak storen mensen zich aan rimpeltjes en fijne lijntjes. Maar wist je ook dat het meestal niet de rimpeltjes zijn die jouw huid ouder laten lijken? Vaak zijn het vooral pigmentvlekjes die de huid een wat minder jeugdige en frisse uitstraling geven. Gelukkig is daar iets aan te doen!
In de praktijk kunnen wij jouw huid op verschillende manieren behandelen. Afhankelijk van het soort pigment kunnen wij een behandeling uitvoeren met een peeling, pigmentlaser of kiezen we voor de MeLine pigmentbehandeling.

Wat kun je thuis zelf doen aan pigmentvlekjes?

Er zijn verschillende ingrediënten die pigment kunnen verminderen en verhelderen.
Met een gratis huidanalyse kan de huidtherapeut jouw huid bekijken en de producten afstemmen op jouw huid en behoeften.

Welke ingrediënten kunnen pigment verminderen?

Glycolzuur
Glycolzuur is een ingrediënt met een sterk exfoliërend effect. Exfoliatie betekent dat het afschilferingsproces van de huid gestimuleerd wordt; een hele lichte peeling voor thuis als het ware. Glycolzuur is een AHA, een ‘alpha-hydroxy-acid’, een zuur wat oorspronkelijk werd verkregen uit suikerriet, maar inmiddels erg goed synthetisch wordt nagemaakt. Glycolzuur in hogere concentraties zorgt er niet alleen voor dat de dode huidcellen goed afschilferen, maar helpt tevens de aanmaak van collageen en elastine te doen toenemen, het werkt als antioxidant én verbetert het vochtgehalte van je huid.

Fytinezuur
Fytinezuur is een mildere AHA die naast exfoliatie ook een verhelderend, oplichtend effect heeft op hyperpigmentatie in de huid. Het werkt als tyrosinaseremmer, waarmee het proces van de aanmaak van pigmentcellen wordt afgeremd en het draagt op deze manier bij aan een egalere huidtint.

Retinol
Retinol is een mooi ingrediënt met verschillende voordelen voor de huid. Echter bestaat retinol in veel verschillende vormen en niet elke vorm is even effectief. Retinol kan oppervlakkig pigment verminderen én werkt huid verstevigend. Het kan rimpeltjes en fijne lijntjes verminderen en stimuleert de celdeling van de huid. Ben je benieuwd welke producten met retinol echt wat doen voor jouw huid? Wij adviseren je graag! Alvast meer lezen over retinol klik hier.

Vitamine C
Vitamine C is ook een antioxidant. Het is een ware ‘alles-kunner’ en is ook zeer effectief bij zonschade en pigment! Vitamine C werkt ontstekingsremmend en positief op de aanmaak van collageen, win-win dus! Hierbij is het wel erg belangrijk dat het ingrediënt verpakt zit in een luchtdichte verpakking, een juiste formulering heeft en aanwezig is in voldoende hoge percentages. Wil je graag weten hoe dit zit en welke producten ook daadwerkelijk effectief zijn? Plan jouw adviesgesprek bij één van onze huidtherapeuten.

Vitamine E
Vitamine E, ook wel Tocopherol genoemd, is erg effectief tegen pigment. Ook zorgt vitamine E ervoor dat je huid minder snel verbrandt en kan het celschade die ontstaat is door de zon, beperken. Vitamine E werkt het beste in combinatie met vitamine C. Deze combinatie kan pigmentvlekken ophelderen. Bij zowel vitamine E als vitamine C is het belangrijk dat het product luchtdicht verpakt zit en dat er voldoende van het ingrediënt aanwezig is in een product.

Hoe kun je een exfoliant het beste gebruiken?

Met een exfoliant is het belangrijk om het product dun aan te brengen tijdens de nacht. Tip van ons; reinig en verzorg je huid niet pas vlak voordat je slapen gaat, maar al wat eerder op de avond als het kan. Zo zit je nachtverzorging met effectieve ingrediënten toch net één of twee uurtjes extra op je huid en is het beter opgenomen voordat je naar bed gaat.

Hoe bescherm je je huid overdag?

Overdag is het gebruik van een goede SPF erg belangrijk, zeker als je exfoliërende producten gebruikt. Toch staat het elkaar zeker niet in de weg; ook het anti oxidatieve effect van de eerder genoemde ingrediënten draagt ten dele ook bij aan het herstel van de stress die de straling en vervuiling onze huid oplevert.

Een juiste balans vinden is daarom het allerbelangrijkst. Niet te veel, niet te weinig en op jouw huid afgestemde producten. Wil jij advies welke producten het beste passen bij jouw huid? Maak een afspraak voor een gratis huidanalyse!

Welk product mag niet missen in mijn routine bij het verminderen van pigment?
Ben jij op zoek naar een product met werkzame stoffen die pigment vermindert en echt wat doet voor je huid? De Clarifying Peel Booster is een exfoliant met 20% glycolzuur, 2% fytinezuur én glycerine en vitamine E! Verschillende werkzame stoffen in één fijn product. Dit verhelderende, exfoliërende product geeft perfecte ondersteuning bij professionele anti-aging en anti-pigmentbehandelingen. De Clarifying Peel Booster is een lichte gel vol goede, werkzame stoffen.

Heeft deze blog jouw nieuwsgierig gemaakt naar de behandelingen om pigment te verminderen?
Of ben je benieuwd welke producten passen bij jouw huid? Neem gerust contact met ons op.
Wij nemen de tijd om je te adviseren en stellen een persoonlijk plan op die bij jou past.