Wat is een huidtherapeut?

Een huidtherapeut is HBO-paramedisch geschoold en heeft jouw grootste orgaan, de huid, als expertise.
Een huidtherapeut wordt opgeleid om de zieke en aangedane huid te behandelen maar weet ook hoe je problemen bij een gezonde huid kunt voorkomen en hoe je jouw huid in optimale conditie kunt houden. Er wordt altijd gewerkt op basis van richtlijnen, wetenschappelijk onderzoek of op best bewezen behandelmethoden uit de praktijk. Ook wordt regelmatig samengewerkt met huisartsen, medisch specialisten en andere zorgverleners. Hierdoor weet je dat je behandelingen en adviezen krijgt die gebaseerd zijn op kennis, onderzoek en ervaring.

Wat doet een huidtherapeut?

Samen met jou kijken we naar jouw huid en geven we je gericht advies. Er wordt voor jou een persoonlijk advies,- en behandelplan opgesteld, met als doel om jou zo lekker mogelijk in je vel te laten zitten. Daarnaast kan door een preventief bezoek (verergering van) jouw huidprobleem voorkomen worden. Door juiste, preventieve maatregelen en zelfcontrole, kunnen verschillende huidaandoeningen voorkomen worden.

Welke huidproblemen behandelt de huidtherapeut?

Een huidtherapeut is jouw specialist op het gebied van verschillende huidproblemen, zowel medisch als cosmetisch. Wij werken samen met jou aan het terugbrengen van de huidgezondheid. We behandelen huidklachten zoals acne, vlekjes op de huid, couperose, littekens, goedaardige huidoneffenheden, huidverslapping, rimpels, pigmentstoornissen of (over)beharing. Ook voor productadvies of voor al jouw vragen rondom huidverzorging kun je bij ons terecht.

Waarmee onderscheidt Triaderm zich?

Naast de reguliere behandelingen onderscheidt Triaderm zich door aandacht te besteden aan het gehele plaatje. Wij behandelen de huid niet alleen van buitenaf maar ook van binnenuit. Zit je niet lekker in je vel? Dan is dit vaak te zien aan de buitenkant. Door coaching gesprekken kunnen wij er samen met jou voor zorgen dat je letterlijk beter in je vel zit.  Ook voeding en leefstijl spelen een belangrijke rol bij een mooie en gezonde huid. In een consult met onze orthomoleculair adviseur en hormoontrainer krijg je tips en adviezen over je voedingspatroon, aangepast op jouw persoonlijke situatie. De transformatiecoach kan helpen bij het doorbreken van persoonlijke patronen die je tegenwerken om echt veranderingen door te voeren in je leven. De zorg bij Triaderm is persoonlijk. We zorgen dat jij je vertrouwd en op je gemak voelt bij ons en stellen een behandelplan op dat bij jou past.

Daarbij volgen onze  huidtherapeuten jaarlijks cursussen en bijscholingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen om zo de best mogelijke zorg te kunnen leveren.

Waarom naar de huidtherapeut?
Wij horen wel eens: ‘’ik kan toch ook naar de drogist gaan voor producten of zelf mijn puistjes uitknijpen?’’
Dat klopt. Het lastige is dat er zo ontzettend veel huidproducten bestaan dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarbij is de ingrediëntenlijst vaak erg ingewikkeld en weet je dus nooit precies wat er in een product zit. Daar kunnen wij als huidtherapeut goed bij helpen! Ook het uitknijpen van puistjes kun je toch beter aan een professional over laten. Anders is de kans op huidbeschadigingen, bacteriën en littekens een stuk groter.

Kan iedereen naar de huidtherapeut?
Ja, iedereen kan een afspraak maken bij een huidtherapeut. Dit kan, net zoals bij de fysiotherapeut, zonder verwijzing van een (huis-)arts.

Wordt een behandeling door een huidtherapeut vergoed?
Als je een aanvullende verzekering voor huidtherapie hebt, kunnen verschillende behandelingen vergoedt worden door de zorgverzekeraar. Triaderm is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) en voldoet hiermee aan alle eisen die de zorgverzekeraar stelt.

De volgende behandelingen  kunnen vallen onder de aanvullende verzekering:
Acnetherapie met behulp van peelings, microdermabrasie en microneedling
Camouflagetherapie door middel van producten en laserbehandelingen
Vaat– en pigmentbehandelingen
Laserontharing

Wil jij kennismaken met een huidtherapeut?
Zoals je hebt kunnen lezen, kunnen wij als huidtherapeut vaak veel betekenen. Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden wat wij voor jóu kunnen betekenen? Neem dan gerust telefonisch contact op of stuur ons een mailtje. Het is altijd mogelijk om een gratis en vrijblijvend consult in te plannen.