Wat is een microneedling behandeling?

Een stralende huid door een microneedling behandeling?

Inmiddels weten we allemaal dat een mooie huid om een holistische aanpak vraagt. Voldoende slaap, gezonde voeding en zo min mogelijk stress zijn hierbij erg belangrijk. Toch kan het soms fijn zijn om je huid van buitenaf een handje te helpen. Een microneedling behandeling kan fijne lijntjes, vlekjes en littekens verminderen en maakt jouw huid sterker. Wist je dat het effect van een microneedling behandeling jaren doorwerkt? In deze blog vertellen we je meer over de effecten van deze mooie behandeling en hoe het in zijn werk gaat.

Wat is een microneedling behandeling?

Microneedling is een behandeling waarbij we met een pen met microscopisch dunne naaldjes kleine micro-kanaaltjes in de huid maken. Nu kun je denken, hoe kan ik mijn huid verbeteren door het maken van kleine beschadigingen? Dat werkt zo: door het maken van deze kleine gaatjes in de huid, reageert de huid alsof er een wondje is ontstaan- echter met maar heel weinig schade. Hierdoor gaat de huid toch heel gecontroleerd een wondgenezingsproces in gang zetten en zichzelf vernieuwen. Gezonde groeifactoren komen vrij en de aanmaak van collageen en elastine worden gestimuleerd. Het resultaat? Een sterke, goed doorbloede en stralende huid.

Dermica GoldPen voor Microneedling

Is deze behandeling geschikt voor mijn huid?

Deze behandeling is voor veel huidtypes geschikt. Heb je last van oppervlakkige pigmentvlekjes, (acne) littekens, roodheid of fijne lijntjes? Microneedling is de behandeling die jouw huid kan verbeteren! Fijne lijntjes en littekens worden oppervlakkiger en roodheid en vlekjes worden verminderd. Ook wanneer je helemaal geen huidklachten hebt maar gewoon jezelf en je huid wat extra aandacht wil geven, is microneedling een behandeling waar jouw huid erg blij van wordt. Microneedling maakt jouw huidbarrière sterker waardoor deze beter in balans is en minder snel uitdroogt of geïrriteerd raakt.

En na de behandeling?

Maar hoe zie ik er dan uit na zo’n behandeling? Na de behandeling kan de huid best even rood zijn. Ook voelt de huid warm aan. Gelukkig herstelt dit vaak snel. Zodra je de deur bij ons uitloopt, is de huid dicht en daardoor is er geen kans op korstjes of infecties.
De roodheid is direct na de behandeling vaak het meest duidelijk. De dagen erna kan de huid ook nog wat rood zijn maar je kunt dan weer prima je dagelijkse bezigheden oppakken en de huid camoufleren wanneer dat nodig is. Na enkele dagen kunnen er wat kleine schilfertjes op de huid ontstaan. Voor de dagen na de behandeling adviseren wij jou een serum op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat het vocht in je huid goed kan worden vastgehouden waardoor de huid sneller hersteld. Het gebruik van crème met vitamine A en/of C tussen behandelingen door heeft een bevorderend effect op het resultaat!

Microneedling behandeling na 2 uur

Twee uur na de behandeling (zonder make-up)

Wanneer zie ik resultaat?
Voor het optimale resultaat zijn, afhankelijk van de indicatie, 4-6 behandelingen nodig. Tussen deze behandelingen zit steeds vier weken. Al na één behandeling kun je zien dat de huid mooi doorbloed is en dat deze een gezonde uitstraling heeft. Om littekens te verminderen en je huid echt sterker te maken, is er wat meer geduld nodig. De aanmaak van collageen is een proces wat 8-12 weken duurt. Twee tot drie maanden na de laatste behandeling kun je dus pas het resultaat zien, maar de behandeling werkt nog tot een jaar door in de huid!
Wij adviseren vaak om ieder jaar een onderhoudsbehandeling te plannen.

Waarom een microneedling behandeling bij een huidtherapeut?
Net als bij veel behandelingen is het ook bij microneedling belangrijk dat deze behandeling wordt uitgevoerd door een specialist. Wij kunnen je alles vertellen over de behandeling, of deze behandeling bij jouw huid past en geven je passend advies over product gebruik voor en na de behandeling.

Twijfel je nog of een microneedling behandeling iets voor jou is?
Plan een gratis en vrijblijvend consult en wij helpen je graag!