Microdermabrasie, met een glow het najaar in!

, , , ,

Het najaar is het perfecte moment om jouw huid een boost te geven. Na het warme, zonnige seizoen heb je misschien meer onzuiverheden, pigmentvlekjes of een doffe teint overgehouden. Deze periode is erg fijn om je huid te verbeteren! De zonkracht is lager en daardoor kunnen we alle behandelingen weer goed uitvoeren. Een fijne behandeling om je huid een boost te geven is microdermabrasie; nog altijd één van onze favoriete behandelingen.

Hoe werkt een microdermabrasie behandeling?

Microdermabrasie is een methode die inwerkt op het zelfherstellend vermogen van de huid en is uitermate geschikt voor algehele huidverbetering. Microscopisch fijne, scherpe steriele – tevens natuurlijke- kristallen worden onder hoge druk in een vacuüm op de huid gespoten.

Met een soort ‘stofzuigertje’ dat over de huid gaat, wordt behalve de schuring van de kristallen de huid ook een beetje opgetild in het vacuüm. Dit zorgt voor een lichte wrijving tussen de cellen vlak onder het huidoppervlak waardoor groeifactoren worden geactiveerd. Hiernaast wordt de doorbloeding van de huid stevig aangezet waardoor afvalstoffen in de huid sneller worden afgevoerd en de conditie van de huid verbetert, zowel direct als op de langere termijn. Het schuren van de scherpe kristallen op de huid haalt direct dode cellen van de huid en zorgt in de dagen erna ook nog voor lichte afschilfering van huidcellen.

Naar aanleiding van de hulpvraag en het huidtype wordt bepaald hoe diep er gewerkt kan worden. Microdermabrasie is een goede behandeling tegen restacne, doffe huid en oppervlakkige pigmentvlekjes. Daarbij zorgt het voor huidverbetering wanneer de huid dof en slecht doorbloed is en helpt fijne lijntjes voorkomen. Daarbij worden huidproducten met effectieve, werkzame stoffen, beter opgenomen. Wil jij graag een passend advies over elke producten het beste bij jouw huid passen? Klik dan hier.

Wat zijn de voordelen van microdermabrasie?
Een meerwaarde van deze behandeling ten opzichte van invasievere huidbehandelingen met peelings of laser zien wij in de meer geleidelijke stimulatie van de aanmaak van nieuwe huidcellen. Hierbij wordt toch een sterk huidvernieuwend effect geactiveerd, zonder dat er een verwijdering van meerdere huidlagen plaatsvindt door bijvoorbeeld de zuren bij een diepe peeling of de verdamping door laserbehandeling. Microdermabrasie bij Triaderm is dus effectief, veilig voor de huid en een echte oppepper.
Een methode die tevens op een veilige manier nog dieper werkt in de littekens van de huid is microneedling. Wanneer de hulpvraag meer gericht zal zijn op littekenweefsel zullen wij dan ook dit adviseren.

Microdermabrasie in combinatie met vitamine C
Wil je de huid graag écht een extra boost geven, dan combineren we de microdermabrasie- behandeling met een hoog percentage vitamine C. Door eerst microdermabrasie toe te passen en daarna een product aan te brengen met vitamine C, wordt dit extra goed opgenomen in de huid en krijgt je huid veel voeding van de vitamine en een super mooie glow. Onze huidtherapeuten adviseren jou graag of deze combinatie-behandeling geschikt is voor jouw huid. Op dit moment hebben we ook een actie. Ga hier naar de actie!

Na de behandeling
Bij de meeste microdermabrasie-behandelingen ziet de huid er na de behandeling rood uit en voelt de huid alsof deze een beetje door de zon verbrandt is. Deze roodheid verdwijnt binnen enkele uren. Na een paar dagen kan de huid mild gaan schilferen of droog aanvoelen. De huidtherapeut geeft de juiste adviezen mee voor een goede en veilige genezing van de huid.

Wanneer behandeld wordt bij acne en restacne-verschijnselen, kan de behandeling vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering voor acnebehandeling.

Ben je benieuwd of deze behandeling geschikt is voor jouw huid? Neem dan gerust contact met ons op, we adviseren je graag!