Wat is Rosacea?

Last van rode wangen?

Hoor jij ook vaak: Warm he? Bloos je? Heb je last van constante rode wangen? Deze aandoening kan Rosacea zijn. Het betekent letterlijk ‘rood als een roos’ en is een chronische huidaandoening waarbij ‘flushes’ (blozen), roodheid en oppervlakkige vaatjes zichtbaar zijn in het gezicht. Ook kan het lijken op acne. Anders dan bij jeugdpuistjes, die vooral bij pubers voorkomen, ontstaat rosacea vaak bij vrouwen tussen de 30 en 50 jaar oud.

De oorzaak is nog niet helemaal duidelijk. Wat we in ieder geval zeker weten is dat de klachten toenemen bij:

  • Warmte
  • Zonlicht
  • Alcohol
  • (Sommige) huidverzorgingsproducten.
  • Scherpe pepers
  • Wijn
  • Koffie/thee

Wat kan Triaderm voor je doen?

Goed om te weten is dat rosacea een chronische huidaandoening is. Onderstaande behandelingen kunnen er alleen voor zorgen dat het minder zichtbaar is. We kunnen de symptomen van rosacea dus wel behandelen, maar de oorzaak helaas niet. In sommige gevallen gaat het vooral over de roodheid, bij andere gevallen zijn dit meer de ontstekingen. Afhankelijk van je huid, wensen en klachten kan Triaderm een goed behandelplan voor je opstellen.

IPL en/of laserbehandelingen

Om de roodheid in de huid te verminderen kunnen we jouw gezicht behandelen met IPL en/of laserbehandelingen. Het licht dat vanuit de IPL en/of laser komt, wordt omgezet in warmte en wordt door het hemoglobine (rode kleur) in het bloed geabsorbeerd. De rode vaatjes worden dus verwarmd door de laser en uiteindelijk opgeruimd door het lichaam.

Dieptereiniging/Peelings

Wanneer de ontstekingen meer op de voorgrond zijn, wordt veelal gekozen voor een dieptereiniging in combinatie met een peeling op basis van melkzuur of salicylzuur. De huid wordt hierdoor rustiger en de weerstand van de huid verbetert omdat de zuurgraad van de huid naar beneden gaat.