MeLine pigmentbehandeling

Wat is Meline?

Veel vrouwen maar ook mannen hebben last van donkere vlekken op de huid; hyperpigmentatie.
Dit pigment wordt vaak veroorzaakt door frequente zonblootstelling in combinatie met hormonen, erfelijke factoren of een trauma aan de huid. Er bestaan verschillende vormen van pigment zoals post-inflammatoire hyperpigmentatie na ontstekingen aan de huid, pigment dat ontstaat na een trauma, melasma (zwangerschapsmasker) of lentigo solaris, ook wel ouderdomsvlekken genoemd.

Post-inflammatoire hyperpigmentatie kenmerkt zich door kleine, donkere vlekjes op de huid. Melasma heeft een diffuus uiterlijk en komt voornamelijk voor op het voorhoofd, de wangen, bovenlip en kin. Lentigo solaris zijn scherp begrensde pigmentvlekken, variërend van enkele millimeters tot centimeters.

Het mooie aan de MeLine behandeling is dat deze behandeling alle vormen van pigment kan behandelen. Voorafgaand aan de behandeling wordt het type pigment bepaald door één van onze gecertificeerde huidtherapeuten. Vervolgens wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Het verschil tussen de MEline pigmentbehandeling en veel andere pigmentreducerende behandelingen, is dat het niet alleen overtollig pigment verwijdert, maar tevens de oorzaak van het teveel aan pigment in de cellen helpt te voorkomen.

Waarom MeLine?

  • Vermindering van het pigment tot 70% en daarnaast als bijkomstigheid het verfijnen van rimpels, fijne lijntjes en imperfecties
  • Geschikt voor huidtype I-IV
  • Geschikt voor elke vorm van pigment
  • Gebruiksvriendelijke producten, de producten bevatten nummers voor volgorde van gebruik

MeLine behandeltraject

MeLine bestaat uit een kuur van drie tot vier maanden. De behandeling met MeLine bestaat uit drie onderdelen, namelijk: twee MeLine peelingmaskers in de praktijk, één of twee ID (microneedling) behandelingen in de praktijk en een thuisbehandeling.

Behandeling 1: De kuur start met een peeling-masker bestaande uit een combinatie van actieve werkstoffen (o.a. Retinal & Tranexaminc acid) , wat een afremmende en verstorende werking heeft op de vorming van pigment. Het proces van pigmentaanmaak wordt onderbroken en de groei van nieuwe cellen wordt bevorderd.

Behandeling 2: De tweede behandeling bestaat uit een microneedling (ID behandeling). De combinatie van microneedling en een ampul met actieve ingrediënten zorgt ervoor dat de aanmaak van het pigment verstoord wordt en het bestaande (diepere) pigment meer naar boven wordt gehaald zodat dit gemakkelijker te behandelen is.

Behandeling 3: Deze behandeling bestaat uit een tweede peelingmasker, ditmaal alleen langer op de huid. Door de vorige behandeling zullen de ingrediënten extra effectief in de huid penetreren.

Behandeling 4: In sommige gevallen kan het nodig zijn dat er nog extra peelingmaskers nodig zijn. Onze huidtherapeuten zullen dit, afhankelijk van het resultaat, tijdens het behandeltraject adviseren.

Nazorg en thuisbehandeling

Na het peelingmasker kan de huid gaan schilferen/vervellen, dit duurt gemiddeld 5 dagen. In sommige gevallen ontstaan korstjes of kleurt het pigment eerst donkerder. Tijdens de gehele behandelperiode wordt zonexposie afgeraden en bij minimale blootstelling wordt SPF 30 of 50 geadviseerd. De microneedling behandeling geeft slechts een aantal uur tot 24 uur na de behandeling roodheid en zal daarna weer afnemen.

De thuisbehandeling bestaat uit een paar producten zoals in elk geval de dag- en nachtverzorging, die ten minste 12 maanden gebruikt dienen te worden. Dit zodat de huid niet weer overgaat op het aanmaken van meer pigment na afloop van de praktijkbehandelingen. In de thuisproducten zitten werkzame ingrediënten zoals antioxidanten, zuren, verhelderende stoffen en pigmentremmers om de behandeling te ondersteunen en het effect zo lang mogelijk te behouden.

Wil jij de ervaring van Desiree van Curvacious lezen? Klik hier.

Klik hier voor de MeLine actie vanaf 1 maart 2023.